FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Προσφέρουμε 1 ώρα έξτρα χρόνου από την προκαθορισμένη ώρα επιστροφής, Εάν ο χρόνος επιστροφής είναι πέρα από αυτό το όριο, θα χρεωθεί μια επιπλέον ημέρα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Ναι μπορείτε με την επιπλέον χρέωση των 20 ευρώ.

Δεν επιστρέφονται χρήματα από τη στιγμή που η ενοικίαση έχει ξεκινήσει.

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτηση σας άνευ χρέωσης σας μέχρι και 48 ώρες πριν την συμφωνημένη παράδοση του οχήματος. Αν ακυρώσετε την κράτηση σας σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών, η Ryde Rentals ακολουθεί την παρακάτω πολιτική ακύρωσης:

  • Αν ακυρώσετε την κράτηση σας σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών δεν υπάρχει χρέωση.
  • Αν ακυρώσετε την κράτηση σας σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών η χρέωση είναι 50,00€
  • Αν το ποσό προπληρωμής είναι μικρότερο από 50,00€, δεν θα υπάρξουν πρόσθετες χρεώσεις αλλά ούτε και επιστροφή χρημάτων.

Δεν δικαιούστε καμία επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση No-Show. Oι No-Show περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

  • θέλετε να ακυρώσετε και μας ενημερώνετε τη στιγμή που η ενοικίαση σας είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει
  • δεν εμφανιστήκατε στον συμφωνημένο τόπο και ώρα για την έναρξη της ενοικίασης
  • δεν παρουσιάσατε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – έγγραφα κατά την έναρξη της ενοικίασης
  • δεν παρουσιάσατε έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού η οποία να έχει χρηματικό απόθεμα για την δέσμευση του ποσού εγγύησης

Πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία οδικής βοήθειας, καλώντας τον αριθμό που σας δόθηκε κατά την ενοικίαση του οχήματος. Εάν το όχημά σας πρέπει να αντικατασταθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα κεντρικά γραφεία ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που σας δόθηκε κατά την ενοικίαση του οχήματος.

Η παραλαβή του οχήματος μπορεί να γίνει σε κάποιο από τα σημεία παραλαβής της εταιρείας μας.

Επικοινωνήστε με τα κεντρικά γραφεία της Ryde Rentals το συντομότερο δυνατόν για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας. Λάβετε υπόψη ότι η Ryde Rentals δεν παραδίδει δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου στο χώρο που βρίσκεστε. Ως εκ τούτου, πρέπει να προσέλθετε στα κεντρικά μας γραφεία για να παραλάβετε τα δεύτερα κλειδιά. Θα ενημερωθείτε από τα κεντρικά μας γραφεία για το εκάστοτε κόστος.

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτηση σας απευθείας στο site μας, καταχωρώντας το όνομα, το επώνυμο σας, τον αριθμό κράτησης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη φόρμα επικοινωνίας. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να ακυρώσετε μέσω της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα κρατήσεων info@ryderentals.gr και θα το κάνουμε εμείς για εσάς. Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε τον αριθμό κράτησής σας.

Όλες οι κρατήσεις γίνονται σε συγκεκριμένη κατηγορία και όχι σε συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας επιβεβαιωμένης κράτησης η Ryde Rentals διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στο πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του οδηγού.

Ο κάθε οδηγός οφείλει να παρουσιάσει έγκυρη και πρωτότυπη άδεια οδήγησης κατά την έναρξη της ενοικίασης. Γίνονται αποδεκτές οι πρωτοκολλημένες από το Υπουργείο Μεταφορών αιτήσεις ανανέωσης διπλώματος αλλά όχι οι δηλώσεις απώλειας διπλώματος ακόμα και εάν η δήλωση έχει γίνει σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι τα 21 έτη. Η άδεια οδήγησης πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 12 μήνες πριν της έναρξη της ενοικίασης. Οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ απαιτείται να προσκομίσουν διεθνή άδεια οδήγησης μαζί με ισχύουσα εθνική άδεια οδήγησης.

Ο οδηγός οφείλει να επιστρέψει το όχημα με την ίδια ποσότητα καύσιμου με την οποία του παραδόθηκε όπως αυτή υποδεικνύεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Σε περίπτωση επιστροφής του οχήματος με λιγότερα καύσιμα, η διαφορά επιβαρύνει τον οδηγό καθώς και τυχόν έξοδα υπηρεσίας ανεφοδιασμού.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε άλλη χώρα τότε θα πρέπει να ενημερώσετε εγκαίρως τη Ryde Rentals ώστε να προσθέσουμε την ειδική διασυνοριακή ασφάλιση. Για το κόστος μπορείτε να ενημερωθείτε από τα κεντρικά μας γραφεία.

Για όλες τις χρεώσεις που έγιναν μετά την επιστροφή του οχήματος λαμβάνετε πάντα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail που δηλώνετε κατά την κράτηση. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για αυτές τις χρεώσεις είναι:

  • Επιβολή προστίμων από Τροχαία ή τοπική αρμόδια αρχή.

Δεχόμαστε μέχρι ενός ορίου μετρητά για την πληρωμή της ενοικίασης αυτοκινήτου. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το όριο αυτό από τα κεντρικά μας γραφεία.

Ο οδηγός πρέπει να παρουσιάσει μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομά του κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση online για λόγους ταχύτητας και κόστους. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου, αλλά σημειώστε ότι η κράτηση μέσω του site μας έχει 10% έκπτωση.

Έχετε τη δυνατότητα για αναβάθμιση υπό την προϋπόθεση ότι θα ενημερώσετε εγκαίρως τα κεντρικά μας γραφεία και πάντοτε ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στο στόλο μας. Ενδέχεται να εφαρμοστούν επιπλέον χρεώσεις.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε την κράτησή σας και να προσθέσετε ή να αλλάξετε τις επιπλέον παροχές. Αν χρειαστεί να αλλάξετε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το τμήμα κρατήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@ryderentals.gr, αναφέροντας τον αριθμό της κράτησης σας και των λεπτομερειών των αλλαγών που χρειάζεστε.

Για παραλαβές και παραδόσεις εκτός του ωραρίου λειτουργίας του γραφείου υπάρχει επιπλέον χρέωση 15 ευρώ.

Μπορείτε να κανετε κράτηση online αλλά η ώρα παραλαβής του οχήματος θα πρέπει να είναι 5 ώρες μετά την κράτηση. Διαφορετικά μπορείτε να μας καλέσετε για να εξυπηρετηθείτε πιο άμεσα.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!

Notice: ob_end_flush(): failed to delete and flush buffer. No buffer to delete or flush in /var/www/vhosts/ryderentals.gr/httpdocs/wp-content/themes/motors-child/functions.php on line 1027